ASLAVITAL SOMN DE VIS - INFORMATII PROSPECT

Denumirea Produsului

ASLAVITAL SOMN DE VIS

SUPLIMENT ALIMENTAR

Pentru Nopți Liniștite

Mențiuni nutriționale si de sanatate

Melatonina este un hormon înrudit cu serotonina, produs de glanda pineală, localizată în creier și acționează ca un puternic “cronobiologic”, mentinand ritmurile circadiene normale. Supranumită „hormonul somnului", melatonina contribuie la atenuarea tulburărilor de somn.

Efectul benefic se obține în condițiile consumului unei doze minime de 0,5 mg administrate înainte de culcare în prima zi de călătorie și în următoarele câteva zile după sosirea la destinație.

Melatonina contribuie la reducerea timpului necesar pentru a adormi. Efectul benefic se obține în conditiile unui consum de 1 mg de melatonina înainte de culcare.

Extract de Mac-californian (Eschscholtzia californica) ajută în cazul stresului cauzat de un stil de viata ocupat, contribuie la relaxare și susține calitatea somnului natural.

Extract din Roinița (Melissa officinalis) contribuie la instalarea somnului, susține un somn calm și odihnitor.

Extract de Floarea-pasiunii (Passiflora incarnata) ajută la inducerea calmului și a somnului odihnitor, de bună calitate.

Atentionari speciale si precautii

Atenționări: A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.

Precauții: Produsul conține lecitină din soia. Contraindicat persoanelor alergice la soia sau la oricare dintre ingredientele produsului. Se recomandă evitarea consumului de alcool pe perioada utilizării suplimentului alimentar cu melatonină.

Nu se recomandă conducătorilor auto și/sau de utilaje (produsul favorizează instalarea somnului, scăderea atenției, a reflexelor și a puterii de concentrare) în primele 5 ore de la utilizare.

A nu se utiliza în asociere cu medicamente de tipul barbituricelor, benzodiazepinelor, deoarece melatonina contribuie la creșterea efectului sedativ al acestora.

Utilizarea în exces sau de către persoanele sensibile la melatonină poate determina dureri de cap, neliniște, insomnie, amețeală, somnolență, tulburări digestive. În aceste situații se recomandă întreruperea utilizării și consultarea personalului de specialitate.

Nu se recomandă utilizarea în sarcină sau alăptare.

Valoare nutrițională teoretică:Cantitate pe 100/gCantitate pe capsulă/g
Valoare energetică548,445 kcal (2268,857 kJ)3,23 kcal (13,47 Kj)
Proteine18,150,12
Carbohidrați26,870,17
Zahăr0,750,05
Grăsimi37,470,234
Sodiu0,60,004

Lista de ingrediente

Ingrediente:

  • agent de încărcare: ulei rafinat de Floarea-soarelui;
  • capsulă: gelatină, glicerină,
  • coloranți: oxid galben de fier (E-172), oxid rosu de fier (E-172),; extract hidroetanolic 3,5-7:1 (maltodextrină, dioxid de siliciu) din părți aeriene de Floarea-pasiunii (Passiflora incarnata), cu 3,5% vitexină 150 mg; extract apos din frunze Melissa officinalis cu 2,5% acid rosmarinic 40,0 mg ;
  • emulsifiant: lecitină din Soia;
  • agent de îngroșare: ceară albă de albine; extract 3-9:1 din părți aeriene de Mac-californian (Eschscholzia californica) 10 mg; melatonină 1mg;

Condiții de păstrare/ Condiții de utilizare

Condiții de păstrare: A se păstra la temperaturi între 15°C și 25°C, la distanță de surse de căldură și ferit de lumina solară și umiditate.

Dimensiunile pachetului/Forma farmaceutică si cantitatea netă

15 capsule moi

Cantitate netă: 9,38g

Fără OMG

Doza zilnică recomandată

Mod de utilizare: Adulți.1 capsulă pe zi, administrată seara, cu 30 de minute înainte de culcare. Capsula se înghite cu o cantitate corespunzatoare de lichid.

Adresa producătorului și a deținătorului de notificare

Producător: Laboratorios Liconsa S.A

Avenida Miralcampo, 7-Poligono Industrial Miralcampo 19200 Azuqueca de Henares, Guadalajara, Spania

Detinatorul Notificarii: Zentiva S.A.

B-dul Theodor Pallady nr. 50, Sector 3, Bucureşti, România

Pentru orice informaţii referitoare la acest produs, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a distribuitorului:

ZENTIVA S.A.

Tel: +4 021.304.72.00

email: [email protected]

Descarcă Prospectul